Investeerder

Wil je een woning kopen om te verhuren?

Met een verhuurhypotheek kun je een woning deels financieren om te verhuren. Je ontvangt huurinkomsten uit de verhuurde woning. Een bijkomend voordeel kan een stijging van de woningwaarde zijn.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de voorwaarden? Wij kunnen je verhuurhypotheek bij diverse geldverstrekkers onderbrengen. Deze hebben allemaal hun eigen voorwaarden en lopen erg uiteen.

Door het verhoogde risico dat de geldverstrekkers hebben bij een verhuurd pand, betaal je vaak een risico-opslag op de rente. Ook is de maximale financiering niet meer dan 70 tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. Daarom blijft bij een beleggingspand een deel eigen geld noodzakelijk. Om vast te stellen of een verhuurhypotheek mogelijk is en om de hoogte hiervan vast te stellen, zijn de volgende zaken van belang: doel verhuur, de marktwaarde van de woning in verhuurde staat, de maximale leensom, huurinkomsten en kosten, je inkomen en uitgaven en een overzicht van eventuele huidige leningen.

Het is belangrijk om je situatie goed in beeld te brengen en de diverse geldverstrekkers te vergelijken om in jouw situatie de beste verhuurhypotheek af te sluiten. Je kunt hiervoor bij ons terecht! Wij leggen graag de verschillen aan je uit en zoeken samen met jou naar de best passende oplossing.