DienstverleningHypothekenEen nieuwe woning kopen

Een nieuwe woning kopen

Je hoort bij de groep ‘doorstromers’ als je al een woning hebt, maar deze gaat verkopen om een nieuwe woning te kopen. Ook als je in het verleden een hypotheek heb gehad maar nu (tijdelijk) huurt, hoor je bij deze categorie. Je hebt immers al een hypotheekverleden en dit heeft invloed op je nieuwe hypotheek.

Veel doorstromers hebben op dit moment een flinke overwaarde. Als je een nieuwe woning gekocht hebt en de oude woning is nog in je bezit, dan heb je vaak een overbruggingshypotheek nodig.

Heb je je eerste hypotheek afgesloten vóór 2013? Dan mag je je oude hypotheekvorm behouden en ben je niet verplicht dat deel in dertig jaar af te lossen. Het extra leningdeel wat je eventueel nodig hebt voor je nieuwe woning moet wel in dertig jaar afgelost worden als je gebruik wilt maken van hypotheekrenteaftrek.

Een doorstromer heeft met meer fiscale regels te maken dan een starter. Wij raden je daarom aan om een afspraak te maken met een van onze ervaren hypotheekadviseurs. Zij kunnen samen met jou kijken hoe de nieuwe financiering het beste samengesteld kan worden.

De stappen naar jouw nieuwe woning: