Oriënterend gesprek

In een eerste gesprek maken wij graag persoonlijk kennis met elkaar. Zo krijgen wij een goed beeld van jouw persoonlijke situatie en wat je hypotheekwensen zijn. Daarnaast vertellen wij je wat wij voor jou kunnen betekenen. We bekijken welke hypotheekvorm bij je past, wat je maximale hypotheekbedrag is en wat onze kosten zijn voor de dienstverlening. De kosten voor dit oriënterende gesprek komen voor onze rekening. Het gesprek kan op kantoor plaatsvinden of via een telefoon- of videogesprek.

Ter voorbereiding op het eerste gesprek hebben wij een aantal documenten van je nodig.
Je kunt deze documenten bij ons uploaden in een beveiligd persoonlijk portaal.

Lees je goed in welke hypotheekvormen er zijn, zodat je goed begrijpt welke hypotheekvorm juist wel of juist niet voor jou geschikt is. Bekijk welke hypotheekvorm bij jou past.

Hoeveel kan ik lenen?

Ben je benieuwd wat je maximaal zou kunnen lenen voor de koop van een woning? Dat staat beschreven in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Hoeveel je kunt lenen hangt af van een aantal factoren, waaronder je inkomen en de waarde van de woning die je aan wilt kopen.

Tips voor starters:

  • Zorg voor eigen geld om kosten koper te kunnen betalen en te kunnen bieden boven de marktwaarde van de woning;
  • Als je de woning wilt verduurzamen dan kan je een hoger hypotheek bedrag krijgen. Financier je de energiebesparende voorzieningen, dan mag je tot 106% van de waarde van je woning lenen (in plaats van 100%). Denk hierbij aan isolatie, HR++ beglazing, zonnepanelen of een warmtepomp;
  • Onderzoek de mogelijkheid van een starterslening;
  • Vraag financiële hulp van familie door bijvoorbeeld een belastingvrije schenking voor de eigen woning.

Na het oriënterend gesprek weet je:

Wat je ongeveer kunt lenen.

Wat je maandlasten ongeveer zijn.

Welke hypotheekvorm bij je past.

Je kunt nu op zoek naar een woning!

Op sites als funda.nl en jaap.nl vind je een groot gedeelte van het woningaanbod. Via deze sites kun je zelf op zoek gaan naar een huis. Maar je kunt ook een aankoopmakelaar in de arm nemen die dan voor jou op zoek gaat. Houd er wel rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.