Verkoop bij inschrijving

Bij verkoop bij inschrijving worden er vaak meerdere biedingen door verschillende geïnteresseerden uitgebracht. Iedere belangstellende kan dan binnen een vooraf bepaalde termijn eenmalig een eindbod doen. Het kan zijn dat je boven de vraagprijs moet bieden om kans te maken op de woning.
Laat je daarbij niet gek maken en bied nooit meer, dan wat jij van tevoren bedacht had.

De verkoper mag nu op basis van gunning de woning verkopen. Vaak krijgt degene met de beste voorwaarden en het hoogste bod als eerste de gelegenheid om de woning te kopen.
Vergeet niet bij je bod alvast de ontbindende voorwaarden aan te geven. Er kunnen situaties voordoen waardoor je de koop niet door wilt laten gaan. In ieder geval adviseren wij een voorbehoud financiering op te nemen (termijn van minimaal zes weken). Lukt het niet om een financiering rond te krijgen en krijg je minimaal één afwijzing van een geldverstrekker, dan kun je afzien van de koop.

Na sluiting van de inschrijving zal de makelaar aan de bieders doorgeven of het wel of niet wordt gegund. De beslissing om niet te ‘gunnen’, hoeft verkoper niet te motiveren.
Ook treedt de verkopende makelaar niet met bieders in nadere onderhandeling.