Motorrijtuigen

Mobiel zijn en mobiel blijven

Bent u via ons verzekerd dan geeft u bij een schade aan uw voertuig, de verdere afhandeling en afwikkeling van de schade, ons in handen en wij verzorgen de zaak verder voor u vanaf het regelen van een expert tot het moment dat de schade is uitbetaald. Ook kunnen wij voor begeleiding zorgen als er sprake is van letselschade.

Van den Berg Verzekeringen biedt een ruime selectie van auto- en motorverzekeringen en wij adviseren u graag bij de keuze. Maar we doen meer. Dankzij onze goede contacten bij autobedrijven in de regio, kunnen wij u sneller en beter van dienst zijn. Bijvoorbeeld als u net een nieuwe auto of motor heeft gekocht en er het liefst direct mee wegrijdt. Of wanneer u met spoed een leenauto nodig heeft of bij een schade klem komt te zitten met uw eigen risico. Wij lossen het met één telefoontje voor u op, want uw zorg is onze zorg.

Autoverzekeringen

Van den Berg Verzekeringen biedt verschillende dekkingsvormen voor uw autoverzekering aan. Ons kantoor is niet gebonden aan één verzekeraar, maar heeft de keuze uit diverse verzekeraars. Zo kunnen wij voor u de verzekering met de juiste prijs/kwaliteit verhouding aanbieden.

De verschillende dekkingsvormen zijn:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering (WA) verplicht
 • Gedeeltelijk Casco (WA / Beperkt Casco)
 • Volledige Cascoverzekering (WA / Casco)

Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering (WA)

De WA-verzekering is verplicht en heeft een verzekerd bedrag van € 2.500.000 voor zaakschade en
€ 5.600.000 voor letselschade per schadegebeurtenis. Tevens valt onder deze dekkingsvorm de wettelijke aansprakelijkheid van een aangekoppelde aanhangwagen.

Naast de verplichte WA verzekering kunt u de dekking voor uw auto uitbreiden met:

 • Gedeeltelijk casco (WA/beperkt casco of WA plus genoemd)
 • Volledig casco (All Risk)

Door uw WA-verzekering uit te breiden met een Beperkt Casco bent u tevens gedekt voor:

 • Schade ontstaan door brand, storm en natuur, maar ook schade als gevolg van bijvoorbeeld zelfontbranding, kortsluiting en aanrijding met wild.
 • Diefstal van uw auto, poging tot diefstal en gevolgschade van joyriding.
 • Schade door breuk of beschadiging van ruiten. Als u de ruit laat vervangen door CarGlass, Autotaalglas, wordt uw eigen risico met 50% verlaagd. Bij ruitreparaties is geen eigen risico van toepassing.

Volledige Cascoverzekering (WA / Casco)

Met een Volledige Cascoverzekering beschikt u over de meest complete dekking. Hierbij is de auto ook nog verzekerd tegen aanrijdingen, vandalisme, slippen en te water raken.

Er bestaat de mogelijkheid te kiezen voor de ‘Optie 3 jaar aanschafwaarde garantie’ met 10% overdekking. Bij totaal verlies van de auto binnen drie jaar na de aanschafdatum, wordt de aanschafwaarde vergoed tot maximaal € 50.000,-. Na deze periode krijgt u de dagwaarde + evt. 10% vergoed.

Van den Berg Verzekeringen heeft afspraken met diverse Focwa schadereparateurs, zodat u bij schuldschade geen eigen risico heeft voor uw eigen schade en een gratis leenauto beschikbaar gesteld krijgt. Wilt u hier meer over weten neem dan gerust contact met ons op of kijk op:

Van Rijn´s Autoschadeherstelbedrijf te Elspeet

Autoschade Dickhof te Elburg

Autoschade de Weerd te Nunspeet

WB Autoschade te Harderwijk

Motorverzekeringen

Bij Van den Berg Verzekeringen is het mogelijk om een aantrekkelijke en goedkope motorverzekering af te sluiten. Net als bij een autoverzekering kent een motorverzekering verschillende dekkingsvormen:

De verschillende dekkingsvormen zijn:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verplicht
 • Wettelijke Aansprakelijkheid beperkt casco (WA /beperkt casco)
 • Wettelijke Aansprakelijkheid met Aanrijding (All Risk)

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
De WA-verzekering is verplicht en heeft een verzekerd bedrag van € 2.500.000 voor zaakschade en
€ 5.600.000,- voor letselschade per schadegebeurtenis.

De premie van de verzekering wordt bepaald op basis van de verhouding tussen kW en gewicht. Hoe hoger de uitkomst van deze deling, hoe hoger de premie.
De WA-verzekering dekt uitsluitend schade toegebracht aan derden. In die gevallen waarin een buitenlandse wetgever eist dat het verzekerd bedrag hoger moet zijn, wordt het verzekerd bedrag aangepast aan het maximum bedrag dat in het betreffende land is vereist. Uiteraard geldt dit alleen voor de landen die staan op de groene kaart als ‘verzekerde’ landen. Een aangekoppelde zijspan en/of aanhangwagen zijn gratis meeverzekerd.