Financiering

De koopovereenkomst is rond. Nu is het tijd om knopen door te hakken. Welke aflosvorm kies je? Wat wordt de rentevastperiode? Welke hypotheekverstrekker past het beste bij jou/jullie? Samen bespreken wij de mogelijkheden en kiezen voor de best passende oplossing in jouw/jullie situatie. Bij Van Ommeren Financieel Adviesbureau vergelijken we meer dan 30 aanbieders op prijs en voorwaarden. Zo vinden we samen de aanbieder die het beste bij jou past.

Wij vragen de ontbrekende stukken bij je op die de geldverstrekker nodig heeft om je dossier te kunnen beoordelen. Deze stukken kan je uploaden in je eigen beveiligde klantportaal. Vervolgens controleren wij de aangeleverde stukken en leveren deze aan bij de geldverstrekker. De geldverstrekker beoordeelt de aanvraag in twee stappen:

  • Stap 1: de eerste acceptant bekijkt de ingezonden stukken en de aanvraag. Soms vraagt de acceptant aanvullende stukken op of vraagt om onderbouwing. Het kan zijn dat wij dit voor je kunnen afhandelen. Als er een stuk of informatie ontbreekt, nemen wij contact met je op.
  • Stap 2: als de eerste acceptant de aanvraag goedgekeurd heeft wordt het dossier voorgelegd aan de tweede acceptant. Deze acceptant controleert het dossier nogmaals. Is hij/zij het eens met het oordeel, dan volgt de bindende offerte.

Als de bindende offerte getekend is door jou/jullie en de geldverstrekker gaat hiermee akkoord is de hypotheekaanvraag finaal akkoord en daarmee is de koop van jullie woning definitief. Gefeliciteerd!

De geldverstrekker en wij sturen nu de benodigde stukken door naar de notaris. Daarnaast kunnen wij nu – indien gewenst – een voorstel doen voor een overlijdensrisicoverzekering en voor de overige verzekeringen.