Overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek is een lening die tijdelijk afgesloten wordt als de bestaande woning nog niet overgedragen is in eigendom en de overwaarde uit de verkoop van de bestaande woning wel nodig is om een nieuwe woning te kunnen kopen. Met een overbruggingshypotheek schiet een geldverstrekker eigenlijk de overwaarde van je huis voor.

Een overbruggingshypotheek wordt bij de hypotheekverstrekker van je nieuwe huis geregeld.
De maximale looptijd van een overbruggingshypotheek varieert van 6 maanden tot 2 jaar.

Hoogte overbruggingshypotheek

Als je huidige woning al definitief verkocht is, krijg je vaak meer overbruggingshypotheek dan wanneer je woning nog niet (definitief) verkocht is. De geldverstrekker houdt dan rekening met een lagere verkoopprijs. Hierdoor is het overbruggingshypotheek vaak lager (meestal 90% van de vraagprijs).

Over een overbruggingshypotheek betaal je rente. Deze verschilt per geldverstrekker. Tijdens de overbruggingsperiode heb je dus drie leningen:
– Hypotheek voor je huidige woning
– Hypotheek voor je nieuwe woning
– Overbruggingshypotheek

Bekijk altijd met ons of je deze extra lasten kunt betalen, ook als de verkoop langer zou gaan duren. Zo weet je zeker dat je straks zorgeloos kunt verhuizen.

Zodra je oude woning overgedragen wordt in eigendom, moet de hypotheek voor je oude woning en de overbruggingshypotheek afgelost worden.